ARCHITECTEN BNA

Nieuws

Biobased bouwen heeft toekomst

Met het ontwerpen van onze eerste biobased villa, een zeer luxe gelijkvloerse woning (Villa Oostvoorne), zijn we nog enthousiaster geworden over de betaalbare mogelijkheden van biobased bouwen! Bij ongeveer de helft van onze projecten werd al gekozen voor houtbouw. Dit is natuurlijk al een goede stap richting biobased bouwen, maar nu zijn we veel verder gegaan met de gemaakte keuzes voor biobased isolatie en afwerking.

Als casestudie hebben drie door ons gerealiseerde woningen omgezet naar een ‘biobased’ ontwerp en hebben voor de beurs EIGEN HUIS (22 t/m 24 maart 2024) een 1:1 mockup laten bouwen, conform de afbeelding hieronder. Onze ervaringen met deze mockup en casestudie villa Duinzoom, Schuurwoning Bollaardsdijk en Herenhuis Delft zijn zo positief dat we dit gaan bundelen in een gratis brochure biobased passief bouwen.

Ben jij geïnteresseerd in de mogelijkheden van biobased bouwen voor jouw Droomhuis? De mannen van de Droomhuisfabriek verkennen de mogelijkheden graag met je op de beurs EIGEN HUIS 22 t/m 24 maart 2024 of gewoon bij ons op kantoor in Rotterdam. Droomhuisfabriek gelooft in ieder geval dat biobased bouwen toekomst heeft :-)

De casestudie en mockup zijn mogelijk gemaakt door: Strikolith, Molshoop project ontwikkeling, PUUR beton, Vestjens, Nibostone, Pro Clima, MBI, Steico, JUNG, Pavatex, Internorm, H+H. Wil je de brochure ontvangen stuur een email. Dan wordt je op de hoogte gehouden!

Het detail van villa Duinzoom hebben we gekozen om uit te werken tot de mockup op werkelijke grootte.

Age Fluitman