Villa Sterrenberg opgeleverd!

IMG_3925-bewerkt-kleinBij deze moderne villa is van een vrij simpel volume een spannend geheel gemaakt door het openen van de hoeken op de begane grond, net metselwerk door te trekken naar de carport en het metselwerk te voorzien van bijzondere details. Daarnaast ontstaat een mooi contrast tussen het lichte bamboe van de garage en het donkere metselwerk.

Huis Gorinchem opgeleverd!

Villa Dalem

Droomhuisfabriek heeft weer een nieuw droomhuis opgeleverd! Deze moderne wit-gestuukte villa in Gorinchem bestaat uit twee blokken. Het onderste beslaat de gehele breedte van de kavel en heeft links en rechts een stukje schijngevel waarachter zich een pad naar de tuin bevindt.  Het bovenste volume behuist de slaapverdieping en kraagt uit naar voren waardoor een overdekte ruimte ontstaat bij de voordeur. De houten gevelafwerking tussen de ramen geeft een warm accent dat mooi contrasteert met het heldere pleisterwerk. Tevens voegt het de raampartijen samen waardoor grotere visuele vlakken ontstaan.

Bouw start droomhuis Roosendaal


Over 2 weken zal de bouw starten van dit Droomhuis in Roosendaal. 

De woning, met een wit gestuukte gevel, bestaat uit een strak volume met een aantal scherpe hoeken. Door op de ene hoek een onderdoorgang te maken en  de andere hoek in glas uit te voeren ontstaat de nodige spanning.

Villa Harnasch opgeleverd!

Villa Harnasch

Deze woning in de Harnaschpolder in Delft heeft een uitgerekte plattegrond waardoor de middagzon in alle hoofdleefvertrekken doordringt. Een imposant overstek aan de voorzijde geeft de woning zijn karakteristieke uitstraling.

Het gootdetail loopt overal door en geeft de dakrand een verfijnd uiterlijk. De goot eindigt in een punt waar het water in een vijver belandt. De vijver wordt zo onderdeel van de ecologische structuur van de wijk door de extra waterberging functie.

Herenhuis Waterkijk opgeleverd!

Hoekhuis Waterkijk

In Woerden, aan de Cattenbroekerplas, is dit hoekpand opgeleverd.

Door de hoekligging aan de straat is gekozen, ivm privacy, voor een splitlevelopbouw waarbij de woonkamer iets is opgetild en de keuken zich op de 1ste verdieping bevindt. Je kijkt dan over de straat en de woonboten heen naar de plas. Ook de vorm van het huis en vooral de kap met het grote overstek versterken dit idee van uitkijk. De hoofdslaapkamer daaronder vormt in dat opzicht de climax van het huis met 3m hoge ramen en een fantastisch uitzicht.

Kubuswoning Leidsche Rijn opgeleverd!

Het kubuseiland in Leidsche Rijn wordt gekenmerkt door woningen in de vorm van een kubus.

De schuine hoek van onze kubus zorgt voor een spannende vorm waarbij de nadruk wordt gelegd op één deel van het huis. Ook binnen zorgt het schuine dak voor een mooiere ruimte.

In de gevel heeft Droomhuisfabriek gezogd naar een evenwichtig contrast tussen 2 materialen: een industriele maar toch aantrekkelijke metlane bekleding gecombineerd met een warme rode baksteen.