Kubuswoning Leidsche Rijn opgeleverd!

Het kubuseiland in Leidsche Rijn wordt gekenmerkt door woningen in de vorm van een kubus.

De schuine hoek van onze kubus zorgt voor een spannende vorm waarbij de nadruk wordt gelegd op één deel van het huis. Ook binnen zorgt het schuine dak voor een mooiere ruimte.

In de gevel heeft Droomhuisfabriek gezogd naar een evenwichtig contrast tussen 2 materialen: een industriele maar toch aantrekkelijke metlane bekleding gecombineerd met een warme rode baksteen.

Villa Schoonhoven opgeleverd!

Na een klein jaar bouwtijd heeft Droomhuisfabriek de villa in Schoonhoven opgeleverd. Deze modern landelijke villa in de wijk Thiendenland opent zich volledig aan de Oostzijde naar het vrije uitzicht op de polder.

De grote overhangende kap zorgt voor schaduw als de zon hoog staat en voor overdekte plekken om vbuiten te zitten. De uitvoering zonder kolommen, de strakke detaillering van oa. de goot en de monumentale 3m hoge schuifpui geven het geheel een exclusief karakter.

Dak geplaatst in Woerden

 

In Woerden is het dak gemonteerd. Dit dak is geheel in 3D met de computer uitgewerkt en vervolgens als een compleet bouwpakket op de bouwplaats afgeleverd. Door in een vroeg stadium met de fabriek te overleggen kon het grote overstek betaalbaar uitgevoerd worden zonder staalconstructie.

Voortgang kubuswoning

 

De bouw van kubuswoning in Utrecht loopt nog volgens planning. Door de gekozen bouwmethode kan de woning binnen 90 dagen zonder vertraging door weer en wind worden opgeleverd.